Curs

La pàgina i el fotograma: la projecció dels mites literaris

CURS ANUL·LAT

El curs és una aproximació a la relació entre la tradició literària i la mitologia generada pel cinema al llarg del segle XX. Explorarem temes i personatges literaris que  s’han convertit, gràcies al cinema, en veritables mites dins de l’imaginari col·lectiu.
 
La professora Lidia Bardina fa una breu presentació del curs
A cada sessió presentarem un personatge “universal”, descobrirem els seus orígens literaris i les reencarnacions cinematogràfiques posteriors. Veurem com  es modifiquen actituds, comportaments i significats a mida que canvien els valors de la nostra societat.
Si be és un curs on preval l’ús de material visual (clips i fragments de pel·lícules), és molt recomanable la lectura prèvia dels textos escollits.

GENER / JUNY 2021

27 de gener: Frankenstein i la creació de la vida artificial: de Mary Shelley a Philip K. Dick. Des de les adaptacions de James Whale (1931) i Terence Fisher (any 60 i 70) fins a Blade Runner (1982) i Ex-machina (2014).

24 de febrer: Dràcula i el poder de la sang: de Bram Stoker fins a la sèrie televisiva de Penny Dreadful.

24 de març: La femme fatale de l'Europa fin de siècle: Lady Macbeth de Mtsensk de Nicolai Leskov i l'adaptació de William Oldroyd (2016).

28 d'abril: El retrat de Dorian Gray, d´Oscar Wilde i l’anhel de l’eterna joventut. Des de la versió clàssica d'Albert Lewin (1945) fins a l'adaptació feta per Oliver Parker (2009).

26 de maig: Els éssers desdoblats de Doctor Jeckyll i Mr. Hyde de R. L. Stevenson i les adaptacions de R. Mamoulian, V. Fleming, J. Lewis i T. Fisher.

16 de juny: El seductor insaciable de Les amistats perilloses de Choderlos de Laclos i les adaptacions cinematogràfiques de S. Frears i M. Forman. 

Curs impartit per Lidia Bardina, doctora en Literatura Comparada per la Universitat de Binghamton (N.Y.) i  D.E.A en Teoria i anàlisi cinematogràfica per la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat professora de cinema i comunicació audiovisual en diferents centres com l'Associació Rosa Sensat, el Col·legi de Llicenciats en filosofia i lletres Cetres. Col·labora des de fa molts anys amb la xarxa de biblioteques de la Diputació en la tasca de difusió del cinema com a mitjà expressiu i artístic.

Bibliografia: Consulta aquí la bibliografia recomanada per aquest curs.

Horari: dimecres, de 18.30 a 20 h.

*El curs es farà en línia.

Informació i inscripcions: CURS ANUL·LAT

activitats@laie.es | assumpte: curs literatura i cinema | Tel. 933 181 739

Preu: Curs sencer: 110 € (6 sessions) | Sessió individual: 20 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Dades activitat

  • Laie Pau Claris llibreria cafè
  • Curs en línia

    Google maps

* Places limitades

Comparteix

Anterior

Exposició 18/12/2020

Picasso. Els Quaderns

Següent

Exposició 11/02/2021

Tomoko Yoneda