30/01/2023

Regala cursos i tallers Laie

alt text
icon

Autor: Laie

Temes i llibres que saps que li agraden… o que podrien agradar-li i que encara no ho sap! És molt fàcil encertar-la amb els cursos que ofereix Laie.

Recorda que pots regalar les sessions que vulguis dels cursos que ja estan en marxa o el curs sencer (i també sessions soltes) dels cursos que començaran properament.

Poesia, novel·la gòtica, la maternitat a la literatura, les dones al jazz, el diari literari, Proust... de la mà de persones expertes en cada tema. Ben segur que trobaràs el regal perfecte!

Els cursos es poden realitzar en dues modalitats: presencial, a Laie Pau Claris; i en línia, en sessions de Zoom.

A continuació et presentem els cursos que comencen aquest 2023 i els que tenen continuïtat de 2022:· Feminismes contemporanis
Maig 2023 - Idioma: català / castellà.

Quines són les perspectives que obren els feminismes contemporanis i què els distingeix de l’anomenat feminisme clàssic o il·lustrat? En aquest curs ens endinsarem en les problemàtiques pròpies dels feminismes contemporanis que van més enllà del reclam de la igualtat.

Coordinat per Pensamiento Posfundacional, impartit per: Laura Llevadot, Ester Jordana, Juan Evaristo Valls Boix i Carolina Meloni.

Més informació sobre aquest curs.· Entendre el món es difícil
Març - abril 2023 - Idioma: català.

Una introducció al periodisme literari i a la fotografia com a eines per explicar la complexitat del món contemporani. Un tast de com es fan avui les cobertures de les guerres i les migracions sobre el terreny i de quines formes narratives hi ha per explicar-les, a cavall entre la tradició i la modernitat.

Curs impartit per Anna Surinyach i Agus Morales, editora i director de la revista 5W.

Més informació sobre aquest curs.· Les dones al jazz
Gener - març 2023 - Idioma: català.

Sis sessions per a descobrir a algunes de les grans del jazz. Conèixer un les seves vides i experiències, però sobretot gaudir de la seva música.

Curs impartit per Pau Fuster.

Més informació sobre aquest curs.


· Ai mare meva!
Febrer - març 2023 (5 sessions) - Idioma: català.

Fins fa ben poc, la maternitat com a matèria literària estava sotmesa a la mirada masculina, majoritària i esbiaixada. De fet, temàtiques tan transcendents per a l'ésser humà com són la fecundació, la gestació i la criança no eren considerades prou importants com per fer-ne literatura.

Cicle coordinat per Ada Castells.

Més infromació sobre el curs.· Oficis de viure (Modalitat presencial únicament)
Octubre 2022 - juny 2023 (9 sessions) - Idioma: català.

Cicle dedicat als diaris íntims d’escriptors, un gènere no ficcional que, més enllà de la mera consignació rutinària dels esdeveniments quotidians, assoleix la condició d’alta expressió literària.

Sessions conduïdes pel filòleg i periodista Emili Manzano.

Més informació sobre el curs.· 3000 anys de poesia
Octubre 2022 - juny 2023 (9 sessions) - Idioma: català.

Ser contemporani és crear el propi temps i no reflectir-lo. Reflectir-lo, sí, però, no com un mirall, sinó com un escut. A l'assaig El poeta i el temps, Marina Tsvetàieva aprofundia en el sentit la contemporaneïtat a la poesia i l'art.

Curs organitzat amb la col·laboració de l’Associació Shakespeare de Catalunya.

Més informació sobre el curs.· Gòtic Americà
Novembre 2022 - juny 2023 (8 sessions) - Idioma: català.

Aquest curs ens proposa un itinerari alternatiu pels camins de la novel·la americana. Tot gran ideal conté els seus contorns foscos; els seus espais d´ombra: moltes vegades, la literatura més transcendent es dóna en la tensió entre les llums i les foscors de les grans idees civilitzatòries, en el joc de contrastos entre l'harmonia desitjada i el rerefons traumàtic. És aquí on neix el gòtic americà.

Sessions a càrrec del Dr. Joan Curbet i la Dra. Anna Casablancas.

Més informació sobre aquest curs.


Més informació: activitats@laie.cat | Tel. 933 181 739

Comparteix