27/11/2023

El Greco / Tino Sehgal, al Centro Botín

alt text
icon

Autor: Cristian Torrecillas

Imatge: El Greco, Adoración de los Pastores (1577-1579). Colección de la Fundación Botín.

Centro Botín, del 7 d'octubre de 2023 a l'11 de febrer de 2024.

L'exposició El Greco / Tino Sehgal, comissariada per Udo Kittelmann, ofereix un fascinant diàleg entre l'obra del pintor renaixentista Doménikos Theotokópoulos, conegut com a El Greco, i la creació contemporània de Tino Sehgal.

En l'epicentre d'aquesta conversa artística es troba l’Adoració dels pastors d'El Greco, una pintura que captura el naixement de Jesús i celebra les relacions i cures que fan possible la vida. Aquesta obra, originalment part d'un retaule a l'Església del Convento de Santo Domingo el Antiguo de Toledo, destaca pel seu desenvolupament espacial, singular il·luminació i la presència impactant de Sant Jerònim.

Pel seu costat, Tino Sehgal, artista internacionalment reconegut, abandona la creació d'objectes materials per a centrar-se en "situacions construïdes", on el cos, la veu i les interaccions socials quotidianes són protagonistes. La seva obra This youiiyou amplifica l'homenatge a l’El Greco en explorar les interaccions subtils en els vincles afectius, brindant una experiència viva i reflexiva a les persones visitants.

Si vols continuar aprofundint en la relació de l'art del Renaixement amb expressions contemporànies, visita La Tienda del Centro Botín, on trobaràs la bibliografia recomanada i una selecció d'articles inspirats.

Comparteix