27/09/2022

Els camins de l'abstracció (1958-1977)

alt text
icon

Autor: Laie

La Pedrera, del 29 de setembre de 2022 al 15 de gener de 2023.

Els camins de l'abstracció, 1958-1977. Diàlegs amb el Museo de Arte Abstracto Español de Conca és la nova exposició temporal de La Pedrera. Una mostra amb més de 70 obres d'artistes nacionals i internacionals de la segona meitat del segle XX, de corrents com l'informalisme, l'expressionisme abstracte, l'abstracció lírica i gestual o l'art cinètic, entre altres.

A més d'artistes espanyols (com Antonio Saura, Manolo Millares o Pablo Palazuelo) i representants de l'impressionisme català (com Antoni Tàpies, Modest Cuixart o Josep Guinovart), la mostra es complementa amb obres d'artistes internacionals com Jackson Pollock, Lee Krasner, Willem de Kooning, Helen Frankenthaler, Jean Dubuffet, Hans Hartung, Alberto Burri, Alexander Calder, Ad Reinhardt, Esteban Vicente o Mark Rothko.

L'exposició s'articula a partir dels fons del Museo de Arte Abstracto de Conca, creat en 1966 pel pintor i col·leccionista Fernando Zóbel. Museu del qual Alfred H. Barr, fundador i primer director del MoMA, va dir que era «el petit museu més bonic del món».

A Les botigues de La Pedrera trobaràs el catàleg de l'exposició i una selecció bibliogràfica.

Comparteix