21/10/2020

Ana María Matute: Olvidado Rey Gudú

alt text
icon

Author: Laie

Olvidado Rey Gudú és realment l’obra mestra d’Ana María Matute, a la qual va dedicar gran part de la seva vida. La va guardar durant 20 anys, fins que finalment la va publicar el mateix any que la van nomenar membre de la RAE. Es va convertir en la tercera dona que formava part de la institució, i va ocupar el seient K majúscula. Tenia la superstició que moriria quan tragués el llibre a la llum, motiu pel qual n’anava endarrerint la publicació. Se l’emportava allà on anava, com si fos un tresor, per això la considerava la seva obra favorita. Ambientada a l’edat mitjana, narra el naixement, l’expansió i la desaparició del Regne d’Olar, governat al final dels seus dies pel rei Gudú.

Se n’han fet diverses edicions i reedicions al llarg dels anys, i des de fa temps incorporen un pròleg de Mario Vargas Llosa.

Matute sempre va conservar la seva ànima infantil, nodrint-se de literatura fantàstica, per recrear un món en què les emocions eren les protagonistes. Odi, poder, ambició, amor i tendresa omplen les pàgines d’aquest llibre.

Ana María Matute: Olvidado Rey Gudú

Olvidado Rey Gudú és el llibre que hem triat per a representar l’any 1997 a la Biblioteca Laie. Tot i que es va publicar al novembre de 1996, va ser a l’any següent que va recollir el reconeixement de crítica i públic.

Què és la Biblioteca Laie?

Share