07/01/2020

Any nou... cursos nous a Laie Pau Claris

alt text
icon

Autor: Anna Torné

Amb l’any nou, renovem propòsits. Si el teu propòsit del 2020 és aprendre de manera amena i distesa, de la mà de professors i professores experts en la matèria, a Laie Pau Claris t’oferim una àmplia oferta de cursos de temes ben variats. En trobaràs de literatura anglesa, música clàssica, física, filosofia i sobre la Divina Comèdia. A continuació te'ls presentem.

England Revisited. Un segle de novel·les angleses

Novembre 2019 – juny 2020 (8 sessions)

La novel·la anglesa és sinònim d´innovació i de bon gust, definint tot sovint les tendències literàries a nivell internacional. Presentem una tria amb autors com ara Graham Greene, Anthony Burgess, Iris Murdoch, Doris Lessing, Ian McEwan i Julian Barnes que assegura un viatge apassionant a través d´un cos novel·lístic tan elegant com sorprenent per als lectors actuals.

Sessions a càrrec de Joan Curbet i Anna Casablancas, especialistes en literatura anglesa. Inscripcions obertes per a sessions individuals.

Més informació sobre el curs

A punt de solfa: compositors que marquen la pauta

Gener – abril 2020 (6 sessions)

Després de l’èxit de la primera edició del curs “A punt de solfa”, impulsat pel periodista especialista en música clàssica Albert Galceran, al 2020 arriba una segona edició amb el mateix esperit: entusiasmar-nos amb la música clàssica.

En sis sessions farem un recorregut per alguns dels compositors més rellevants de tots els temps i coneixerem les seves obres imprescindibles, així com els motius de la seva creació musical. Ho completarem amb el visionat d’algunes interpretacions històriques.

Un curs concebut per al gran públic, per a totes aquelles persones amb sensibilitat musical que volen endinsar-se en el meravellós món de la clàssica de la mà de noms com Bach, Mozart, Beethoven, Mahler o Xostakóvitx. Què tenen d’especial aquests, i altres, compositors? Quines són les seves obres més importants?

Més informació sobre el curs

Les 4 forces de l'Univers

Febrer – març 2020 (6 sessions)

Durant el 2019 vam oferir per primera vegada un curs sobre física que va tenir molt bona acollida. Enguany us presentem un nou curs divulgatiu sobre física de la mà d’Antoni Méndez, catedràtic emèrit de Física Teòrica a la UAB i membre de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE).

La matèria està feta de molècules i d’àtoms els quals tenen també constituents que es relacionen, els uns amb els altres, de quatre maneres diferents: les quatre forces o interaccions. Aquestes són: la força gravitatòria, la força electromagnètica, la interacció nuclear forta i la interacció nuclear dèbil. L’Univers, la seva evolució i tots els fenòmens que s’hi succeeixen en són el resultat.

Més informació sobre el curs

L’amor que tot ho mou: el Paradís. Lectura comentada del tercer càntic de la Comèdia de Dante

Febrer – desembre 2020 (10 sessions)

Si el 2018 vam llegir l’Infern i el 2019 el Purgatori, el 2020 serà l’any de la lectura del Paradís. El curs vol aprofundir en la Divina Comèdia de Dante (1265-1321) a partir de la lectura detallada del Paradís amb els ulls d'un lector actual. Es proposa com una orientació en l’anàlisi de l’estructura, els llocs, els personatges i les qüestions filosòfiques, religioses i literàries més significatives, i el comentari d'alguns dels passatges que permetin penetrar en les diverses problemàtiques d’aquest insòlit viatge al Paradís, el lloc de l’amor per excel·lència.

Sessions a càrrec de Rossend Arqués (UAB), José M. Micó (UPF) i Eduard Vilella (UAB).

Més informació sobre el curs

Seminari: La filosofia com a cosmètica. L’ordre del món

19, 20 i 21 de febrer 2020 (3 sessions)

Aquest curs de tres dies impartit per Salvi Turró, doctor en filosofia i professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, s’ocuparà de la gènesi, comprensió i evolució del tema del “món” (kósmos) entès no com a mera disposició de les forces naturals (phýsis), sinó en sentit fort com a veritable “ordre físico-moral”.

Entra en joc aquí la concepció socràtica de la filosofia com a “mestressa de casa” que, endreçant la llar, la fa habitable. La filosofia es constitueix així com una veritable “cosmètica” de la realitat. Partint d’aquest origen, se seguiran els moments claus de la consolidació, crisi i reconstrucció de l’ordre del món com un dels eixos vertebradors que fan intel·ligible la Modernitat i la filosofia clàssica alemanya en concret.

Més informació sobre el curs

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | Tel. 93 412 68 32 ext. 161

Comparteix