01/09/2021

Cursos 2021-2022 a Laie Pau Claris

alt text
icon

Autor: Anna Torné

Us presentem la nova programació de cursos de Laie Pau Claris, amb temes tan diversos com la filosofia, l’art, la música o la literatura i impartits per experts en les diferents matèries.

La pandèmia ens ha portat noves maneres d'accedir a la cultura i ha tingut un impacte directe en l’educació. Els cursos es podran seguir presencialment, amb aforament limitat i seguint les restriccions vigents en cada moment, o bé en línia. Ens hi acompanyeu?

Orient i Occident en el pensament de Byung-Chul Han

Del 27 al 30 de setembre 2021 | curs presencial i en línia (4 sessions)

Des que va publicar el 2010 el llibret La societat del cansament, als 50 anys, aquest filòsof alemany d'origen coreà, Byung-Chul Han, ha publicat més de 20 llibres, alguns netament acadèmics, com les investigacions sobre Hegel o la mort i la negativitat, i altres com una mena de petits tractats hipnotitzats per la societat contemporània i intentant fugir de la fascinació anestesiada del món digital.

El professor Pérez-Borbujo, amb la seva agudesa habitual, interpretarà la seva obra entre Orient i Occident, o en l'encreuament d'influències clau diverses com Heidegger o Baudrillard.

Més informació sobre el curs

Dante i l’art: la Comèdia vista pels pintors

Febrer – desembre 2021 | curs en línia (4 sessions - segona part del curs)

Aquest curs vol tractar, en primer lloc, de Dante com a creador d’un imaginari potent que encara ens parla i, en segon lloc, d’alguns exemples de la llarga tradició artística que ha trobat inspiració en la Comèdia, des dels primers manuscrits miniats fins als pintors moderns. En aquesta segona part del curs parlarem de Dalí, Comadira, Barceló i Jordi Díaz Alamà.

Coordinat per Rossend Arqués, president de la Societat Catalana d’Estudis Dantescos (SCED). Sessions impartides per experts en la matèria, incloent Narcís Comadira i Jordi Díaz Alamà. Oferim la possibilitat de recuperar els enregistraments de les sessions de la primera part del curs.

Més informació sobre el curs

La literatura de l'art: parlem de l'art abstracte?

Octubre - novembre 2021 | curs presencial i en línia (5 sessions)

Aquest curs examina alguns artistes i arguments a través dels quals la pintura no figurativa o abstracta ha anat obrint-se pas entre mitjans del segle XIX i començaments del XX. Llegirem a Balzac, Wilde, Rilke, Kandinsky i Ortega y Gasset.

Curs impartit per Eduard Cairol Carabí, Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (UB) i professor d’Història i Teoria de l’Art a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Més informació sobre el curs

Jazz i drets civils

Octubre - novembre 2021 | curs presencial i en línia (5 sessions)

El jazz és una música negra que ha tingut una transcendència absoluta en el desenvolupament de la música occidental i també és una música que pot explicar la història de la comunitat Afroamericana als EEUU. En aquest curs la música ens explicarà la història: Nina Simone, Martin Luther King, John Coltrane, Malcom X...

Curs impartit per Pau Fuster: gran aficionat al jazz, estudia música al Taller de Músics i actualment treballa com a regidor al Gran Teatre del Liceu. Conferenciant sobre temàtiques del jazz.

Més informació sobre el curs

Proust: la literatura i la vida!

Octubre 2021 – febrer 2022 | curs presencial i en línia (6 sessions)

Coincidint amb el 150è aniversari del naixement de Marcel Proust, us proposem un curs d'introducció a A la recerca del temps perdut, una obra titànica, singular i magnífica.

El curs serà impartit per tres membres de la Societat d’Amics de Marcel Proust: Francesc Garreta (professor a la URL), Valèria Gaillard (periodista cultural i traductora de Proust) i Glòria Farrés (professora a la UPF).

Més informació sobre el curs

Grans novel·les americanes: la fi de la innocència

Novembre 2021 - juny 2022 | curs presencial i en línia (8 sessions)

En aquest curs explorarem les diferents maneres en què el somni americà s’ha qüestionat en la novel·la, i les formes en què, malgrat tot, aquest somni intenta transformar-se i sobreviure. Ho farem a través de la lectura de les novel·les de Louisa May Alcott, Mark Twain, Edith Wharton, William Faulkner, Vladimir Nabokov, Truman Capote, Cormac McCarthy i Chimamanda Ngozi Adichie.

Sessions a càrrec del Dr. Joan Curbet i la Dra. Anna Casablancas especialistes en literatura.

Més informació sobre el curs

Club de lectura Laie 2021 – 2022. 10a edició

Octubre 2021 – juny 2022 (9 sessions) – curs en línia

El club de lectura Laie arriba a la seva desena edició. Una trobada relaxada per a llegir i compartir una selecció de títols reconeguts per la seva qualitat literària. Conduït per Maite Lafontana. Últimes places disponibles.

Més informació sobre el curs

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | Tel. 933 181 739

Comparteix