January 14, 2021

David Vilaseca: Els homes i els dies

David Vilaseca: Els homes i els dies

David Vilaseca (Barcelona 1964 - Londres 2009) catedràtic d’estudis hispànics del Royal Holloway College de Londres, filòleg i especialista en estudis queer, recull en aquesta autoficció l’intent de viure amb les seves pors, la soledat i el sexe, i també reflexiona sobre la vida acadèmica i sobre Catalunya, amb la doble visió que li proporciona el fet de viure a fora.  

Els homes i els dies està dividida en dues parts. L’aprenentatge de la soledat, publicada per Eliseu Climent (3i4 Edicions) el 2007, neix inspirada en la pròpia experiència de vida, en la recerca de sexe, sòrdid i a vegades salvatge, per fugir d’ell mateix. Amb una prosa que enlluerna i amb uns referents culturals, ja sigui en l’àmbit artístic, literari o filosòfic, que ens descobreixen un autèntic intel·lectual d’avantguarda.

La segona part la forma la inèdita El nen ferit. A, amb un discurs més pausat, l’autor es defineix com “un home en crisi”, lamenta les poques crítiques que va rebre de la primera edició de la seva novel·la i desconfia del seu talent com a escriptor, fet el que el converteix en un etern descontent d’ell mateix.

David Vilaseca: Els homes i els dies

Els homes i els dies és el llibre que hem seleccionat per a representar l’any 2017 a la Biblioteca Laie.  

Què és la Biblioteca Laie?

Author: Laie

Share

Next

icono Related magazine posts