June 16, 2021

Menjar millor per viure en un món millor

Menjar millor per viure en un món millor

El 18 de juny se celebra el Dia de la Gastronomia Sostenible, data designada per l’Assemblea General de les Nacions Unides. El seu propòsit és promoure nous hàbits alimentaris que repercuteixin tant en el benestar de la població com en la preservació dels recursos, per tal de viure en un planeta més sostenible. 

Precisament durant el 2021 Barcelona ha estat escollida com la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, establint diversos objectius: promoure dietes més saludables, sostenibles i d’accés per a tothom, preservar els sectors de proximitat (comerços dels barris, mercats municipals, pagesia i producció locals), combatre l’emergència climàtica i incentivar l’agricultura urbana, entre d’altres. 

D’aquesta manera durant tot l’any es portaran a terme diferents projectes i esdeveniments entorn a l’alimentació sostenible i, entre el 19 i el 21 d’octubre de 2021, Barcelona serà la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, on es parlarà de les relacions entre alimentació i emergència climàtica. 

A continuació trobareu una selecció de llibres que ens apropen a la gastronomia sostenible: des de la cuina de verdures biodinàmica del xef Xavier Pellicer al receptari per aprendre a fer pa del forner Jordi Morera.

Author: Laie

Share

Next

Laie 16/06/2021

Serà un moment...

Highlights

icono Related magazine posts