CUINA DELS MONESTIRS

LES CARTOIXES D'ESCALADEI I DE MONTALEGRE

Bages - Querol, Jordi

El Farell Edicions

2018

143 Páginas

Formato: Rústica

ISBN: 9788417116071

Idioma: Catalán

Materia: Gastronomía

En el present llibre, hom podrà conèixer les particularitats de l'alimentació cartoixana de la Catalunya de l'edat moderna, a la vegada que s'endinsarà en la cuina dels monestirs catalans del segle XVIII. El lector trobarà els elements de la cuina que han restat immutables i que formen part de la cuina tradicional catalana, així com, també, un receptari amb el conjunt de receptes que incorporen els dos llibres de cuina d'Escaladei i de Montalegre. Finalment, hom trobarà un apèndix on podrà aprofundir en el carisma de l'orde i en l'organització d'una cartoixa, tant pel que fa a la comunitat com al monestir. A començaments del segle XVIII, es va escriure el "Llibre molt apte de govern de la Cartoixa de Montalegre", que ha restat inèdit fins a dia d'avui. Aquest manuscrit inclou un calendari anual de les festes significatives que se celebraven i dels plats especials que s'havien de servir, juntament amb les seves receptes. Aquesta part alimentària, que anomenem «llibre de cuina», s'afegeix al conegut Llibre de cuina de Scala-Dei. Ambdós documents, separats per un segle, suposen un important testimoni del sistema alimentari català de l'edat moderna i, en concret, de l'alimentació del clergat regular.

17,00 € IVA incluido

Cómpralo ahora y te lo enviaremos cuando tengamos stock.
El cobro a tu cuenta se realizará sólo cuando se envíe el producto.

Comprar Recomendar

Laie te recomienda

Novedades