27/03/2020

Día Mundial de Teatro

alt text
icon

Autor: Laie

Enguany celebrem un Dia Mundial del Teatre sense teatres, però no sense teatre. Una situació estranya que no ens ha d’impedir retre homenatge a totes les persones que s’esforcen dia a dia per a fer-nos gaudir des dels escenaris.

Arran del confinament per la pandèmia de coronavirus, diverses institucions ofereixen recursos online de tota mena, des de textos i assaigs teatrals a obres de teatre íntegres, enregistrades a les sales o en versions adaptades a la televisió.

De l’excepcional arxiu de RTVE (amb una molt bona selecció de teatre en català), us convidem a veure una representació de Quartet de Heiner Müller que Anna Lizaran i Lluís Homar van interpretar al 2004 al Teatre Lliure sota la direcció d’Ariel Garcia Valdés.

Per celebrar la jornada, TV3 està incorporant a TV3 a la carta algunes obres emblemàtiques: nosaltres hem triat l’adaptació per a televisió d’El mètode Gronhölm, de Jordi Galceran, dirigida per Enric Folch i amb Jordi Boixaderas (Ferran Augé), Lluís Soler (Enric Font), Jordi Diaz (Carles Bueno) i Roser Batalla (Mercè Degas).

El Teatre Nacional de Catalunya ha obert els seus arxius a El TNC a Casa i ofereix un munt de textos teatrals i assaigs en obert: val molt la pena!

La relació de Laie amb el teatre ha estat sempre molt intensa. Presentacions, xerrades, cursos... com a mostra, recuperem íntegra la sessió dedicada a Shakespeare i la música que va inaugurar el seminari “Literatura i cultura en l’època de Shakespeare” (2017-2018). Amb les intervencions d'Antonio Contreras Martín i Joan Curbet i l’acompanyament musical de Mireia Latorre (soprano) i Peter Krivda (viola da gamba).

A continuació t'ofererim una selecció de novetats teatrals. També pots visitar online la secció de teatre de Laie. I recorda que si compres llibres, te'ls guardem fins que se superi el confinament.

*A la fotografia de capçalera, la companyia Els Pirates Teatre presenta el seu muntatge de Nit de Reis (o el que vulgueu) a la Sala Shakespeare de Laie Pau Claris el 29 de novembre de 2018

Comparte