27 de marzo de 2020

Día Mundial de Teatro

Día Mundial de Teatro

Enguany celebrem un Dia Mundial del Teatre sense teatres, però no sense teatre. Una situació estranya que no ens ha d’impedir retre homenatge a totes les persones que s’esforcen dia a dia per a fer-nos gaudir des dels escenaris.

Arran del confinament per la pandèmia de coronavirus, diverses institucions ofereixen recursos online de tota mena, des de textos i assaigs teatrals a obres de teatre íntegres, enregistrades a les sales o en versions adaptades a la televisió.

De l’excepcional arxiu de RTVE (amb una molt bona selecció de teatre en català), us convidem a veure una representació de Quartet de Heiner Müller que Anna Lizaran i Lluís Homar van interpretar al 2004 al Teatre Lliure sota la direcció d’Ariel Garcia Valdés.

Per celebrar la jornada, TV3 està incorporant a TV3 a la carta algunes obres emblemàtiques: nosaltres hem triat l’adaptació per a televisió d’El mètode Gronhölm, de Jordi Galceran, dirigida per Enric Folch i amb Jordi Boixaderas (Ferran Augé), Lluís Soler (Enric Font), Jordi Diaz (Carles Bueno) i Roser Batalla (Mercè Degas).

El Teatre Nacional de Catalunya ha obert els seus arxius a El TNC a Casa i ofereix un munt de textos teatrals i assaigs en obert: val molt la pena!

La relació de Laie amb el teatre ha estat sempre molt intensa. Presentacions, xerrades, cursos... com a mostra, recuperem íntegra la sessió dedicada a Shakespeare i la música que va inaugurar el seminari “Literatura i cultura en l’època de Shakespeare” (2017-2018). Amb les intervencions d'Antonio Contreras Martín i Joan Curbet i l’acompanyament musical de Mireia Latorre (soprano) i Peter Krivda (viola da gamba).

A continuació t'ofererim una selecció de novetats teatrals. També pots visitar online la secció de teatre de Laie. I recorda que si compres llibres, te'ls guardem fins que se superi el confinament

 

*A la fotografia de capçalera, la companyia Els Pirates Teatre presenta el seu muntatge de Nit de Reis (o el que vulgueu) a la Sala Shakespeare de Laie Pau Claris el 29 de novembre de 2018

Autor: Laie

Comparte

Siguiente

Laie 29/03/2020

La lectura no para

Destacados

icono Posts del magazine relacionados