07/10/2020

Jostein Gaarder: El món de Sofia

alt text
icon

Author: Laie

Explica Jostein Gaarder, en una entrevista feta quan El món de Sofia ja feia 25 anys que s’havia publicat, què el va a portar a escriure aquest llibre del qual no pensava vendre més de 200 exemplars. Feia dos anys que havia caigut el mur de Berlín i volia respondre a dues preguntes: quins valors hi ha a la societat i com funciona la democràcia. La societat era cada vegada més laica i l’Església ja no tenia les respostes de moltes preguntes. I així va néixer aquest llibre, que va revolucionar el món de la literatura juvenil.

A través de la Sofia molts adolescents i també força adults han entrat en contacte amb la filosofia llegint les cartes adreçades a ella, i mentrestant, les idees dels principals filòsofs aniran canviant la vida i ajudaran a pensar i a tenir criteri propi a la protagonista.

Jostein Gaarder: El món de Sofia

El mundo de Sofía de Jostein Gaarder és el llibre que hem triat per a representar l’any 1994 a la Biblioteca Laie, en la traducció de Kirsti Baggethun i Asunción Lorenzo per a l’editorial Siruela. La traducció al català d’Ernest Folch i Tone Hoverstad arribaria l'any 1996 de la mà de l’editorial Empúries.

Què és la Biblioteca Laie?

Share