28 de juny de 2019

"Això mai no havia passat abans": 50 anys de Stonewall

"Això mai no havia passat abans": 50 anys de Stonewall

Això mai no havia passat abans. Estaven més emprenyats que mai, perquè tothom s'havia amotinat... se suposava que els marietes no es podien rebel·lar... abans, cap grup havia obligat a la policia a batre’s en retirada, la fúria era enorme."

La revolta de l’Stonewall Inn a Nova York fa 50 anys el 28 de juny i aquestes paraules de Bob Kohler subratllen l’excepcionalitat dels fets. Per primer cop un grup de trans, de gais i de lesbianes lluitava contra la impunitat de les “forces de l’ordre” i les lleis que segellaven la discriminació.

A partir de llavors, la lluita per les llibertats i els drets de la comunitat LGBT+ ha arribat a tots els racons del planeta: en molts països s’ha avançat en el reconeixement i la igualtat, però en d’altres encara es mantenen vigents tot de lleis repressives, incloent-hi la pena mort.  

La selecció que proposem recull les novetats més significatives al voltant de la bibliografia LGBT+ que hem rebut a Laie, per entendre l’evolució d’aquests 50 anys i quina és la situació actual.

Autor: Laie

Comparteix

Anterior

Destacats

icono Posts del magazine relacionats