19 de novembre de 2020

Dia Mundial de la Filosofia

Dia Mundial de la Filosofia

Des del 2005, la Unesco celebra el Dia Mundial de la Filosofia el tercer dijous del mes de novembre, tot posant de relleu la importància que té aquesta disciplina dins el desenvolupament del pensament humà.

A Laie creiem enormement en la importància de preguntar-nos i reflexionar sobre el món que ens envolta, a través dels pensadors contemporanis però també del llegat que la història de la filosofia ens ha deixat.

Per celebrar aquesta data hem demanat a alguns dels professors i professores dels nostres cursos de filosofia que ens indiquin dos llibres que vulguin destacar. Agraïm a tots i totes la seva participació i us animem a endinsar-vos en les lectures que ens proposen.

Georgina Rabassó 


Fernando Pérez-Borbujo

Primer volumen de la triología Esferas que nos descubre una emocionante y sugerente filosofía del nacimiento, con su etapa prenatal, que nos permite una nueva definición antropológica del hombre como ser esferoide, inmunológico y atmosférico, que nos permite formular una nueva antropotécnica y entender mejor los fenómenos contemporáneos.

Este volumen central de su proyecto Homo Sacer explora una teología política que pone su énfasis en la concepción medieval del poder, determinante del concepto de gobierno y economía que darán lugar a la administración estatal como pieza fundamental de la economía política contemporánea e instrumento imprescindible de la biopolítica en el mundo contemporáneo.

 

Laura Llevadot Pascual

La traducció dels seminaris de Derrida al castellà ens ofereixen la possibilitat de conèixer el pensament d'aquest autor d'una manera molt més assequible. En aquest cas, a partir de l'estudi de la "pena de mort", Derrida fa una anàlisi crítica del nostre concepte habitual de "vida" i de com la defensa d'aquesta "vida" comporta la mort dels altres.

En aquest assaig, que va ser primer Premi Internacional Memorial Walter Benjamin, l'Ana Lanfranconi ens ofereix un recorregut entranyable i original pels textos i relats radiofònics que Walter Benjamin va escriure per a nens.

 

Stefania Fantauzzi

El primer llibre de filosofia que va ser important per mi va ser La República de Plató. Ens el van fer traduir de l’original a escola i encara recordo la sorpresa de tota la classe quan anava descobrint la força de la filosofia. No obstant les dificultats de la traducció…

L’altre llibre que per mi va ser fonamental (de fet, encara ho és) és La condició humana d’Hannah Arendt. Gràcies a la lectura d’aquest llibre la filosofia va entrar de ple en la meva vida! 

Destacats

icono Posts del magazine relacionats

icono Activitats relacionades