30 d’abril de 2020

Escriptores italianes del segle XVI

Escriptores italianes del segle XVI

Al següent vídeo la doctora i professora Helena Aguilà Ruzola ens parla de la literatura escrita per dones italianes durant el segle XVI en aquest nou aperitiu del curs Les invisibles, que s’impartirà a partir de l’octubre.

Coneixes Veronica Gambara, Vittoria Colonna, Isabella Morra i Gaspara Stampa? Són dones amb inquietuds intel·lectuals que passen de ser objectes de la creació a ser-ne subjectes. A la segona meitat del segle XVI també trobem autores de tractats: Isabella Sforza, Moderata FonteLucrezia Marinelli.

La conclusió a la que podem arribar, segons Helena Aguilà, és que les literates del segle XVI van participar activament dins l’engrenatge literari de l’època.

 

Helena Aguilà Ruzola és professora de la UAB, especialista en llengua i literatura italianes i traductora (és també Vicepresidenta d’ACE Traductores). Ha comptat amb la col·laboració tècnica de Guillermo García Crespo per fer aquest vídeo.

Més informació sobre el curs Les invisibles: escriptura i pensament de les dones de la primera modernitat europea.

Endinsar-se en l’obra d’autores desconegudes dels segles XVI, XVII i XVIII per tal d’extreure’n un valor intel·lectual és una tasca enriquidora i transformadora dels nostres paradigmes de pensament androcèntrics. Aquest curs ens apropa a una comprensió dels processos d’invisibilització de l’autoria femenina i a la recuperació del seu contingut mitjançant l’anàlisi d’una mostra representativa de dones que escrivien emprant gèneres literaris eclèctics i sovint menystinguts.

Impartiran les sessions especialistes de la UAB i membres del grup de recerca europeu WINKWomen’s Invisible Ink: Trans-Genre Writing and the Gendering of Intellectual Value in Early Modernity

Demana més informació a activitats@laie.cat

Comparteix

Següent

Joan Curbet i Anna Casablancas 05/05/2020

Vanka, d'Anton Txékhov

icono Posts del magazine relacionats

icono Activitats relacionades