27 de novembre de 2020

La importància de l'ètica en el desenvolupament de la intel·ligència artificial

La importància de l'ètica en el desenvolupament de la intel·ligència artificial

Cada vegada més present a les nostres vides, la intel·ligència artificial ha originat un debat sobre un ús i un desenvolupament apropiats.

Potser no som prou conscients de la situació, però ja en depenem. Des dels assistents virtuals de veu de les llars fins al suport en la detecció precoç de malalties, tot passant pel contingut que ens mostren les xarxes socials o els productes que ens recomana qualsevol botiga online. Avenços científics que van de la mà de l'advertència dels experts: l’expansió de la intel·ligència artificial ha d'anar acompanyada del desenvolupament de l'ètica associada a aquesta tecnologia.

La discriminació dels algoritmes, els riscos del reconeixement facial i la invasió de la privacitat són alguns dels reptes als quals s'enfronta l'ètica de la intel·ligència artificial.

A Laie, com que no volem que un algoritme decideixi el teu proper llibre o article favorit, hem preparat una selecció bibliogràfica que et convidarà a continuar reflexionant sobre aquest tema, i una selecció d'articles originals i pràctics.

Destacats

Destacats

Destacats