11 de gener de 2021

Nous cursos a Laie Pau Claris

Nous cursos a Laie Pau Claris

Un any nou és una nova oportunitat, també per aprendre. Amb la nostra agenda de cursos pel 2021 et proposem temes molt variats que van des de la literatura a la música, passant per la filosofia i l’art, tots ells impartits per especialistes en les diferents matèries. Tot seguit et presentem els cursos, que per ara es faran en línia. 

 

A punt de solfa: curs d’introducció a l’òpera

Gener – abril 2021 (6 sessions) - Curs en línia

En aquest nova edició del nostre curs sobre música us proposem una aproximació a la història de l’òpera, un gènere escènic amb més de 400 anys d’història que encara avui fascina a milions de persones d’arreu del món. Descobreix els compositors i les obres essencials, a més del vocabulari bàsic per poder anar al Liceu i semblar que domines el tema.

Coordinat i impartit per Albert Galceran, periodista i divulgador musical. Col·labora en diversos mitjans com ara Catalunya Ràdio, Catalunya Música i TV3.

Més informació sobre el curs

 

Dante i l’art: la Comèdia vista pels pintors

Febrer – desembre 2021 (9 sessions) – La primera part del curs es farà en línia

Aquest curs vol tractar, en primer lloc, de Dante com a creador d’un imaginari potent que encara ens parla i, en segon lloc, d’alguns exemples de la llarga tradició artística que ha trobat inspiració en la Comèdia, des dels primers manuscrits miniats fins als pintors moderns: Botticelli, Blake, Doré, Dalí, Comadira i Barceló, entre d'altres.

Coordinat per Rossend Arqués, president de la Societat Catalana d’Estudis Dantescos (SCED). Sessions impartides per experts en la matèria.

Més informació sobre el curs

 

Invisibilitat sublim: el que es veu i el que no es veu en l’obra d’art

Febrer – març 2021 (5 sessions) – Curs en línia

Amb les primeres dècades del segle vint, especialment amb l’aparició de l’art abstracte i els informalismes, alguns del més grans artistes han intentat copsar una realitat gens evident als ulls de la nostra sensibilitat, una realitat que ens exigeix obrir les portes de la percepció i endinsar-nos en el camp de la consciència. Al llarg de cinc sessions, mirarem de penetrar obres d’artistes destacats del nostre món i ens plantejarem qüestions de caràcter filosòfic: què és la realitat? Qui és el subjecte que mira? Què és l’art?

Curs impartit per Amador Vega, doctor en filosofia per l'Albert-Ludwigs-Universität de Friburg de Brisgòvia (Alemanya) i catedràtic d'estètica a la Universitat Pompeu Fabra.

Més informació sobre el curs

 

La gran novel·la americana. La creació de l’imaginari nord-americà

Novembre 2020 – juny 2021 (8 sessions) – La primera part del curs es farà en línia

La novel·la és un gènere que ha contribuït com pocs a la creació de l'imaginari nord-americà al llarg d'almenys un segle i mig configurant no només les formes de vida americanes, sinó també els arquetips culturals del món europeu.

Els professors Joan Curbet i Anna Casablancas ens proposen una exploració de la tradició novel·lística americana a través de la lectura de destacats autors i autores: Nathaniel Hawthorne, Henry James, Willa Cather, William Faulkner, John Steinbeck, Harper Lee i Toni Morrison. Inscripcions obertes per a sessions individuals i per a la segona part del curs.

Més informació sobre el curs