22 de novembre de 2019

Presentació del llibre de receptes de confitures de Georgina Regàs i Pere Castells a Laie Pau Claris

Presentació del llibre de receptes de confitures de Georgina Regàs i Pere Castells a Laie Pau Claris
El proper dijous 28 de novembre Laie Pau Claris acollirà la presentació d’un llibre molt especial que ens parla sobre confitures sense fer servir paraules, amb il·lustracions de destacats artistes i que té per objectiu l’escolarització dels infants africans.
Georgina Regàs és cuinera, escriptora i també la fundadora del Museu de la Confitura de Torrent (Baix Empordà) inaugurat el 2004. Allà s’elaboren confitures, melmelades i gelees de multitud de sabors i s’hi realitzen cursos i exposicions.
A més a més, Regàs ha creat una cooperativa que ensenya les mares de Ziguinchor, al Senegal, a preparar i comercialitzar confitures per a millorar les seves condicions de vida. Fruit d'aquesta activitat neix aquesta publicació, un receptari il·lustrat sense cap mena de barrera idiomàtica que permet que dones amb baix o nul grau d'alfabetització puguin produir tota classe de confitures seguint les indicacions de tota una mestra com Regàs. 
El llibre que surt ara a la llum és obra de Regàs i de Pere Castells, químic investigador en ciència i cuina, autor de la «taula periòdica de les confitures». Aquest llibre sense text pren forma a través de les il·lustracions de Lluïsa Jover, que permeten connectar fàcilment amb els lectors.
Per altra banda, el llibre compta també amb col·laboradors destacats vinculats al món de l'art i la il·lustració que hi han contribuït amb els seus dibuixos: Roser Capdevila, creadora del fenomen infantil "Les Tres Bessones", l'humorista integrant del grup còmic "Tricicle" Paco Mir, la productora audiovisual Mariona Omedes, el pintor i il·lustrador Perico Pastor, l'artista José Luis Pascual,  la mateixa Lluïsa Jover i Xavi Massaneda. També hi han col·laborat els dissenyadors de Petit Comitè, l'agència barcelonina de comunicació i disseny, especialitzada en desenvolupament de marca.
Aquest llibre obre les portes a la creativitat dels cuiners que vulguin provar les receptes i adaptar-les als seus propis gustos innovant amb fruites i verdures. Alhora, té un objectiu solidari. Els beneficis de la seva venda seran desti­nats a cooperatives de dones africanes, principalment mares, que elaboren confitures. El comerç d'aquestes confitures serveix per pagar l’educació dels seus fills.

Autor: Laie

Comparteix

Anterior

Laie 21/11/2019

Takis al MACBA

Següent

Llibres relacionats