27/11/2023

Ettore Sottsass. El pensament màgic, al Centre Pompidou Málaga

alt text
icon

Autor: Cristian Torrecillas

Centre Pompidou Málaga, de l’11 d’octubre de 2023 al 25 de febrer de 2024.

L'exposició dedicada a Ettore Sottsass, polifacètic creador del segle XX, és un recorregut cronològic que abasta des de les seves primeres incursions creatives en la dècada de 1940 fins a l'efervescent explosió de color i forma del Grup Memphis en la dècada de 1980.

La mostra comença amb les influències avantguardistes de postguerra que van modelar els primers passos de Sottsass com a pintor i escultor. La transició cap al disseny de mobles, exemplificat pel peculiar bargueny Grassotti Cabinet, revela influències del moviment De Stijl i l'arquitectura moderna. La incursió en la ceràmica i el seu paper ritual i simbòlic, així com el seu treball amb Olivetti, subratllen el seu enfocament integral cap a la creació.

Aquesta exposició revela la riquesa de l'obra de Sottsass, des dels seus experiments radicals fins a les seves odissees espirituals a través de la fotografia. Amb una selecció d'obres excepcionals provinents de les col·leccions del Centre Pompidou, l'exhibició captura l'essència eclèctica i revolucionària d'un creador que transcendeix les convencions, explorant la intersecció entre disseny, arquitectura i expressió emocional.

Si t'agrada l'exposició Ettore Sottsass. El pensament màgic, recorda visitar la Botiga i llibreria del Centre Pompidou Màlaga, on trobaràs la bibliografia destacada, una selecció d'objectes inspirats, així com el catàleg oficial de la mateixa exposició al Centre Pompidou París.

Comparteix