September 30, 2020

Arnal Ballester i Carme Peris, Premi Maria Rius i Premi Maria Rius d’Honor 2020

Arnal Ballester i Carme Peris, Premi Maria Rius i Premi Maria Rius d’Honor 2020

El jurat del Premi Maria Rius ha decidit atorgar-lo en l’edició d’enguany a l'il·lustrador Arnal Ballester en un acte que ha tingut lloc aquest dijous a la llibreria Laie. La seva llarga trajectòria professional es caracteritza per l’extensa gamma de registres gràfics que, des del seu origen en l’àmbit del còmic fins a les seves darreres produccions, abasta suports com el cartellisme, l’animació audiovisual i altres obres d’experimentació en el camp de la semiologia icònica. 

El jurat de la tercera edició del Premi Maria Rius també ha atorgat el Premi Maria Rius d’Honor en memòria de la il·lustradora Carme Peris. El jurat ha destacat el seu llarg i intens compromís en l’àmbit de la il·lustració per a infants i la seva generosa dedicació al món del llibre infantil en català. 

El jurat d'aquesta tercera edició està format per:

  • Associació de Mestres Rosa Sensat, representada per Amàlia Ramoneda
  • Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), representada per Carme Marcos
  • Bib Botó (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils), representat per Nati Calvo
  • Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT), representat per Teresa Duran
  • IL·LUSTRA (Professionals de la il·lustració catalana associats), representada per Jordi Vila Delclòs
  • Marta Adell en representació de la llibreria La caixa d’Eines i Enric Aymerich en representació de la llibreria Laie com a secretaris sense vot.

El Premi Maria Rius va néixer l’any 2018 impulsat per les llibreries La Caixa d’Eines i Laie amb l’objectiu de ressaltar la trajectòria d’una il·lustradora o d’un il·lustrador que sigui un referent i que hagi apropat la lectura als més petits. El guardó consisteix en una insígnia de solapa de plata commemorativa que reprodueix una il·lustració de Maria Rius, en forma d’ocell, i un diploma.

Author: Laie

Share

Next

Laie 01/10/2020

Lee Friedlander