May 19, 2021

Art, tecnologia i natura

Art, tecnologia i natura

"L'observació de la natura ha generat l'art", deia Ciceró. I és que l'art, la natura, i també la tecnologia, poden semblar conceptes molt llunyans, però en realitat es complementen perfectament. Al llarg de la història, la natura ha estat, i continua sent, font d'inspiració per l'art i els avenços tecnològics.

Aquests progressos, de fet, han facilitat que els artistes explorin formes diferents d'expressar-se i han estat, moltes vegades, vinculats a una acurada observació de la natura. Si mirem enrere, podem trobar un exemple d'aquesta unió el 2018, quan l'Empire State Building de Nova York es va il·luminar amb la imatge de diverses espècies en perill d'extinció com a part de l'estrena del documental 'Racing Extinction' aconseguint despertar les emocions de tots els transeünts.

A més, en el camp conegut com biomimetisme, els científics aprofundeixen cada vegada més a la natura per trobar nous conceptes de disseny. Un exemple d'això és la generació de l'energia eòlica, inspirada pel moviment de les aletes de les balenes.  

Us animem a reflexionar sobre la unió entre naturalesa, art i tecnologia visitant l'exposició teamLab. Art, tecnologia i natura a Caixaforum Barcelona i descobrint la nostra selecció bibliogràfica sobre aquest tema i de productes culturals vinculats.

Author: Laie

Share

Back

Highlights

Highlights

icono Related magazine posts