January 22, 2021

Gabriel Ferrater: Curs de literatura catalana contemporània

Gabriel Ferrater: Curs de literatura catalana contemporània

Després d’anys de tenir en l’oblit un dels poetes i crítics literaris més brillants de la cultura catalana, Jordi Cornudella ha editat per primera vegada aquest curs magistral basat en les classes que va impartir Gabriel Ferrater durant el anys 1965-1967 a la Universitat de Barcelona i que van ser enregistrades i després transcrites. 

Consisteix en estudis de quatre dels principals poetes catalans, Jaume Bofill (Guerau de Liost), Josep Carner, Carles Riba i J.V. Foix, i dels narradors Joaquim Ruyra, Victor Català i Josep Pla. Crític amb l’establishment acadèmic, opina amb agudesa sobre les qualificacions d’aquests autors i en fa una anàlisi molt lúcida que continua tenint vigència. 

El llibre té un apèndix amb la transcripció d’una doble conferència en què Gabriel Ferrater retorna a la poesia catalana parlant de Joan Maragall, Josep Sebastià Pons, Joan Salvat Papasseit, Marià Manent i Pere Quart. 

Gabriel Ferrater: Curs de literatura catalana contemporània

El Curs de literatura catalana contemporània de Gabriel Ferrater és el llibre que hem triat per a representar l’any 2019 a la Biblioteca Laie.

Què és la Biblioteca Laie?

Author: Laie

Share

Back

Next

Laie 22/01/2021

BCNegra 2021

icono Related magazine posts