April 8, 2020

Malalts de llibre

Malalts de llibre

Els professionals sanitaris són uns dels grans protagonistes de la situació tan complicada de pandèmia global que estem vivint aquests dies. Aquest sector està rebent un gran reconeixement per part de la societat, en un moment en què s'enfronten a un repte desmesurat.

De fet, fan el que han fet sempre: cuidar a la gent. Però ara les condicions són extremes i la seva tasca d’acompanyament pren una importància cabdal, tot constituint-se com a herois socials.

Virginia Woolf va publicar el 1926 un breu assaig que porta per títol Estar enfermo. Notas desde las habitaciones de los enfermos, on lamentava que «la enfermedad no haya ocupado su lugar, con el amor, las batallas y los celos, entre los principales temas de la literatura».

Us proposem dos itineraris de lectura relacionats amb els professionals sanitaris i la malaltia.

En el primer, us presentem una selecció d’obres literàries on la malaltia o el personal sanitari en són els protagonistes. Thomas Mann, Mijaíl Bulgákov, Maggie O'Farrell, Prudenci Bertrana, Kazuo Ishiguro i Jeanette Winterson són alguns dels autors que hem seleccionat.

En el segon recorregut, us presentem obres de caire científic: assajos sobre medicina, vides de metges i obres de divulgació científica. Hi ha relats d'experiències professionals, com la premi Nobel de Medicina Rita Levi-Montalcini; hi trobem també el relat del burn out professional d’Enrique Gavilán Moral; Salvador Esquena i la seva autocrítica sobre la professió o el retrat de quinze destacats metges catalans de la mà de Genís Sinca.

Us convidem a descobrir aquest dos recorreguts que trobareu a continuació.

Author: Laie

Share

Back

Joan Curbet i Anna Casablancas 06/04/2020

El vel negre del pastor, de Nathaniel Hawthorne

Next

Laie 08/04/2020

Booksellers at home

Highlights

Highlights

icono Related magazine posts