December 9, 2020

Sostenim-nos: consum energètic

Sostenim-nos: consum energètic

Continuem amb les nostres propostes per aconseguir un entorn més sostenible

A alguns països d'Àfrica com ara Burkina Faso, Zambia o Uganda, entre d'altres, més del 80% de la població no té accés a l'electricitat. El 2012 l'artista danès Olafur Eliasson i l'enginyer Frederik Ottesen van iniciar el projecte Little Sun, que es proposava crear una petita làmpara solar portàtil per a persones sense electricitat a Etiòpia.

Little Sun va anar creixent fins a arribar a portar energia neta i assequible a 1.100 milions de persones al món. Més enllà de la sostenibilitat, el projecte inclou programes relacionats amb l'educació, l'ajuda humanitària i l'art, entre d'altres. Per cada venda d'un producte Little Sun, un altre arriba als seus socis de zones rurals d'Àfrica a un preu més baix i assequible, portant l'energia solar a qui més la necessita.

La làmpara Little Sun Diamond té una mida de butxaca i és lleugera (menys de 100 grams), fet que la fa fàcilment transportable. Després de carregar-se durant 5 hores al sol, produeix 5 hores de llum. Incorpora un peu per usar en moments de lectura i una cinta per transportar-la més fàcilment. Un objecte sostenible i solidari, la compra del qual genera un gran impacte en països sense electricitat.

També us presentem un llibre que trasllada la sostenibilitat al món de l'arquitectura: 101 reglas básicas para una arquitectura de bajo consumo energético, de Huw Heywood.

El llibre presenta una sèrie de regles bàsiques per tal d'optimitzar l'ús de l'energia natural a l'arquitectura i aconseguir un baix consum energètic a través de consells i il·lustracions. Per exemple, com utilitzar la llum del sol per reduir el consum energètic o com optimitzar la distribució de les habitacions, les fredes al nord i les càlides al sud.

Consulta aquí el llistat de totes les nostres propostes per un entorn més sostenible.

Highlights

Related objects

icono Related magazine posts