14/07/2014

De la figuera a la taula, de Felip Munar

alt text
icon

Autor: Enric Aymerich

http://www.laie.es/libro/de-la-figuera-a-la-taula-mes-receptes-de-cuina/978278/978-84-16163-03-8

Arriba l'estiu i aviat serà temps de figues!

Menjades habitualment com a postres, ja sigui fresques o seques durant l'hivern, el llibre de Felip Munar presenta un extens receptari en què les figues serveixen com a acompanyament i contrapunt dolç a nombrosos primers plats (amanides i entrants) i plats principals de carn.
No us perdeu el Chateaubriand amb salsa de figues i vi de Madeira o el Rellom de porc (filet de porc, rellomillo, llaminera o llonça llaminera, entre d'altres denominacions) amb figues (ja sabeu que a la carn de porc li escau d'allò més un acompanyament dolç).
No hi falta, tampoc, un assortit de postres exquisits. Dono fe que en més d'una ocasió m'he entaulat amb qui demanava figues de primer, figues de segon i figues de postres, així que si coneixeu cap "figaferit" ja heu trobat el receptari escaient per a fer-li un present (o per cuinar-l’hi).

Comparte