17/12/2012

Propera lectura del Club: Mi Ántonia, de Willa Cather

alt text
icon

Autor: Maite

Els dies 10 (pel grup A) i 24 (pel grup B), de gener, al Club de lectura comentarem aquesta història sobre l’amistat entre Àntònia, filla gran dels Shimerdas, emigrants de Bohèmia que busquen una oportunitat lluny de la vella Europa, i Jim Burden, fill d’una família d’origen anglosaxó i de costums americanes. Malgrat aquestes diferències socials veurem com la seva amistat creix dia a dia tot i que la vida els té preparats destins molt diferents.

Wilella Sibert Cather (Willa Cather), la autora, va nèixer a Winchester, Virginia, el 7 de desembre de 1873, i va passar la seva infantesa a Nebraska, a l’època de la colonització dels immigrants escandinaus i txecs. Va estudiar a la Universitat de Nebraska, on es va presentar vestida d’home i amb el nom de William Cather. La seva primera novel·la, Alexandre’s Bridge (1912), la va publicar quan tenia gairebé 40 anys, després va venir Mi Antonia l’any 1918. Va morir a Nova York, el 24 d’abril de 1947.
Truman Capote va ser un gran admirador de Willa Cather. Es van conèixer un dia a la biblioteca pública de Manhattan on tots dos hi anàven amb freqüència. Un dia Capote es va acostar a la senyora gran, ben vestida, que sovint veia tota sola i es van posar a parlar sobre llibres. Quan l'autor de Sang freda li va comentar que Willa Cather era la seva autora preferida ens podem imaginar la sorpresa i la complaença de l'escriptora a qui, evidentment, Capote no havia reconegut.

Comparte