5 de juny de 2019

Dia Mundial del Medi Ambient 2019

Dia Mundial del Medi Ambient 2019
  • L’escalfament global provoca no tan sols el desglaç de l’Antàrtida i de l’Àrtic, també explica que cada cop siguin més freqüents el fenòmens meteorològics extrems.
  • El canvi climàtic, a més a més, està provocant grans desplaçaments de persones que ja no poden sobreviure als seus llocs d’origen.
  • La sobreexplotació dels recursos naturals també ha alterat ecosistemes sencers
  • La contaminació que provoquen les deixalles domèstiques i industrials arriba ja als indrets més insospitats del planeta.

La lluita contra la contaminació de l’aire és el tema del Dia Mundial del Medi Ambient 2019. El 5 de juny és la data instituïda l’any 1972 per l’ONU amb l’objectiu de conscienciar la població i animar els governs a treballar per protegir-lo.

Dècades després, ja és urgent prendre mesures per impedir la degradació del planeta. Les vagues pel clima o les mobilitzacions estudiantils sota l’etiqueta #Fridays4future mostren la preocupació amb què els joves s’enfronten a un futur ja no tan llunyà.

Davant de problemes de magnitud planetària, què podem fer en el nostre dia a dia?

Els títols que hem inclòs en aquesta breu selecció tracten des de qüestions bàsiques per combatre del negacionisme del canvi climàtic a aspectes més complexos, sense oblidar la literatura de la naturalesa (nature writing), un gènere en auge que demostra la necessitat de mirar el món amb uns altres ulls.

Autor: Laie

Comparteix

Següent

Destacats

icono Posts del magazine relacionats

icono Activitats relacionades