22 d’abril de 2020

La fauna se salta la quarantena

La fauna se salta la quarantena

El confinament està deixant imatges insòlites en molts llocs del món. Senglars passejant relaxats pel centre de Barcelona, ​​galls d’indi donant voltes per Madrid, ànecs creuant els desèrtics carrers de París i pumes a Santiago de Xile són algunes de les instantànies que les xarxes socials ens estan descobrint aquests dies.

Amb les ciutats pràcticament desertes, els animals han sortit del seu aïllament per explorar nous ecosistemes i ocupar espais que fins ara estaven dominats per l'home. Són els nostres nous turistes. Segons sosté el naturalista Joaquín Araujo, assistim a una "recolonització dels espais urbans per espècies silvestres".

A les zones urbanes també estem observant paisatges que mostren una possible recuperació de l'entorn. Les aigües de les platges de Barcelona ara llueixen cristal·lines i la contaminació es troba en la xifra més baixa dels últims 20 anys, segons dades elaborades per Greenpeace. Tots aquests factors posen sobre la taula el debat sobre si aquesta momentània recuperació mediambiental influirà en el canvi climàtic.

Per a reflexionar sobre tot plegat et proposem un recorregut bibliogràfic sobre el canvi climàtic, una selecció de llibres que plantegen qüestions sobre el clima i la crisi ambiental amb contribucions de Jorge Riechmann, Josep Roca Trescents i Marta Tafalla, entre d’altres.

Autor: Laie

Comparteix

Següent

Destacats

icono Posts del magazine relacionats