18 de març de 2021

Llegeix sense restriccions. Cinema

Llegeix sense restriccions. Cinema

Si un any sense cinema fos una pel·lícula, seria de terror. La indústria del cinema està vivint una crisi sense precedents. A principis de 2020 la premsa publicava que els cinemes espanyols havien registrat més de 100 milions d'espectadors el 2019 i havien recaptat 624 milions d'euros, la millor xifra en deu anys. Més de dotze mesos després, l'escenari és totalment diferent. Els estudis i les distribuïdores han paralitzat el seu calendari d'estrenes. Mentrestant, moltes sales del país segueixen tancades intentant sobreviure.

Els experts afirmen que la indústria cinematogràfica s'ha vist obligada a repensar el seu esquema de negoci, fet que tindrà conseqüències a curt i llarg termini. Per a reflexionar sobre aquesta situació i sobre el passat, present i futur del cinema, a Laie hem preparat una selecció bibliogràfica amb títols imprescindibles per a cinèfils.

CONVERSA: parlem amb el cineasta i dramaturg Fèlix Colomer, director de Vitals (HBO, 2021), una sèrie-documental sobre la primera onada de la pandèmia produïda per la COVID-19, filmada a l'Hospital Taulí. Clica aquí per veure el vídeo.

Autor: Laie

Comparteix

Destacats