20 de maig de 2021

Picasso i les joies d'artista

Picasso i les joies d'artista

Museu Picasso, del 21 de maig al 26 de setembre de 2021

La de joier és una de les facetes artístiques menys conegudes de Picasso. L’exposició que presenta el Museu Picasso posa de relleu aquesta producció de l’artista i la seva experimentació dins d’aquest camp.

En molts casos, les joies que va crear Picasso estaven destinades a persones properes i per tant no es proposava reproduir-les en gran quantitat ni exposar-les. Trobem, per exemple, els collarets de petxines realitzats per a Dora Maar a les platges de Juan-les-Pins el 1937 o els collarets de ceràmica per Françoise Gilot. Per a la seva darrera esposa, Jacqueline Roque, va crear peces amb materials nobles.

L’exposició reuneix més de 80 peces de Picasso però també d’amics i coetanis de joventut de l’artista. Alhora, s’hi presenten obres d’altres artistes pertanyents a la col·lecció de Clo Fleiss: Juli González, Miquel Barceló, Meret Oppenheim, Lucio Fontana, Louise Bourgeois, Man Ray, Salvador Dalí, Magritte, Calder i Giacometti, entre d'altres.

Per aprofundir en la joieria d'artista, hem convidat el joier Chus Burés a exposar una selecció de les seves creacions a la llibreria Laie del Museu Picasso de Barcelona. El mateix Chus Burés ens ho explica:

A continuació podeu consultar la bibliografia relacionada amb aquesta exposició, que inclou el catàleg, i una selecció de peces exclusives de joieria que trobareu a Laie Museu Picasso.

Autor: Laie

Comparteix

Anterior

Destacats

Destacats

icono Posts del magazine relacionats

icono Activitats relacionades