28 d’octubre de 2020

Sándor Marái: L'última trobada

Sándor Marái: L'última trobada

Sándor Marái va escriure L’última trobada el 1942 en plena Guerra Mundial i va ser oblidada més 40 anys fins que una editorial italiana la recupera i el 1999 Emecé ens la fa descobrir en castellà en la traducció de Judit Xantus.  

Molts lectors vàrem quedar fascinats per aquesta gran novel·la de la literatura europea que retrata Europa i plasma la nostàlgia d’un passat ja decadent, comparada amb l’obra de Thomas Mann o Stefan Zweig per l’estil introspectiu i per la descripció d’un món en procés de desaparició. Tot i que veus solvents de la critica la van qualificar de focs artificials que al final queden en no res, la resposta dels lectors va ser unànime, va captivar la prosa intimista i la història del retrobament dels dos amics d’infància i joventut separats pels respectius camins vitals. Un sopar després de molts anys allunyats i una llarga conversa, un duel verbal que va agafant intensitat mentre es reflexiona sobre l’amor, la veritat i el valor de l’amistat. 

Sándor Marái: L'última trobada

La traducció al català d’Antoni Garcia Santiago es va publicar a l’editorial Empúries i ara està disponible a LaButxaca.  

Aquest és el títol que hem triat per a representar l’any 1999 a la Biblioteca Laie.  

Què és la Biblioteca Laie?

icono Posts del magazine relacionats