18 de gener de 2021

Sarah Kane: Obres completes

Sarah Kane: Obres completes

Sarah Kane va ser una brillant autora anglesa que va reflectir en les seves obres les inquietuds, les angoixes i la desesperança en el futur dels joves de la generació postthatcherista dels anys 90.

Obres plenes de violència, sexe, sadisme, guerra, ambients opressius i la falta de perspectives de futur, que empenyen l’espectador a mirar de cara a un món desballestat que l’autora no va poder resistir. Es va suïcidar als 28 anys.

Va deixar cinc obres, Reventats, L’amor de Fedra, Purificats, Ànsia i Psicosi de les 4.48 i el guió d’ un curt cinematogràfic, Skin. La seva dramatúrgia continua sacsejant les consciències. És una figura consagrada als teatres de tot el món, representant del teatre in-yer-face.

Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, en va dir: “Ha sigut la frontissa clara que ens ha permès transitar dels segle XX al XXI”.

Sarah Kane: Obres completes

Hem seleccionat les Obres completes de Sarah Kane com a llibre que representa l’any 2018 a la Biblioteca Laie, en la traducció d’Albert Arribas, Ernest Riera Arbussà i Jordi Prat i Coll per a Arola Editors. L’any 2019 va aparèixer la traducció al castellà de Eva Varela Lasheras per a l’editorial Continta me tienes.  

Què és la Biblioteca Laie?

icono Posts del magazine relacionats