23 de març de 2021

Converses Sant Jordi 2021

Converses Sant Jordi 2021

Dins la campanya Aquest Sant Jordi, llegeix sense restriccions estem organitzant xerrades amb persones destacades dels diferents sectors afectats per la pandèmia per tal de posar-los en valor.

Et convidem a llegir sense restriccions i a descobrir les converses que estem portant a terme i les que farem en les properes setmanes. No us les perdeu!

Llegeix sense restriccions. Restauració

El dilluns 22 de març el llibreter de Laie Pau Claris Enric Aymerich va entrevistar el cuiner Mirko Carturan en directe a l’Instagram de Laie. Mirko Carturan ens dona la seva visió de la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 i dels reptes de futur del sector. La importància de la lectura per alimentar el bagatge gastronòmic de les persones que es dediquen a la restauració és el fil conductor de les recomanacions que Mirco Carturan i Enric Aymerich comenten al final de l’entrevista.

 

Llegeix sense restriccions. Teatre

Dins dels actes que celebren el Dia Mundial del Teatre, Laie Pau Claris va ser el 24 de març l’escenari d’una conversa sobre la posada en escena de l’exitosa novel·la d’Irene Solà, Canto jo i la muntanya balla, en cartellera al Teatre Biblioteca de Catalunya. Hi van intervenir Joan Arqué, codirector de Canto jo i la muntanya ballaRita Rakosnik, periodista literària de Núvol i Andreu Gomila, crític i periodista, com a moderador.

 

Llegeix sense restriccions. Museus

Visitem la llibreria Laie del Museu Picasso de Barcelona, on el llibreter Pep Fernández ens parla de llibres rars: primeres edicions, publicacions d'artista, facsímils, etcètera. Llibres difícils de trobar i que gràcies a la col·laboració de Laie amb museus, centres culturals, arxius, biblioteques i altres institucions es troben a l'abast de totes les persones que visiten les nostres llibreries.

Llegeix sense restriccions. Infantil

Els llibres desplegables, o llibres pop-up, són un meravellós exemple de l’aliança entre tècnica i imaginació. El llibreter Enric Aymerich ens ofereix una petita selecció de publicacions en què l’enginyeria del paper convida a mirar el món amb uns altres ulls, independentment de l’edat de cadascú.

Llegeix sense restriccions. Música

La cantant i compositora Judit Neddermann ens ha visitat per parlar amb Sara Rodríguez de la seva música, de com li ha afectat la pandèmia i dels seus projectes immediats. Molts artistes encara no han pogut reactivar les seves gires. Altres, estan intentant adaptar els seus espectacles a nous aforaments, nous espais i nous formats com el live streaming, tot confiant que la vacunació ens retorni a les primeres files per a poder tornar a ballar i gaudir sense distància social.

Llegeix sense restriccions. Narrativa

Conversa des del cafè de Laie Pau Claris entre Antoni Martí Monterde, que acaba de publicar una edició revisada i ampliada de l’assaig Poética del café: un espacio de la modernidad literaria europea i Jaume Benavente, que ha publicat Somnis de Valparaíso, Premi València Alfons el Magnànim de narrativa.

 

Conversa entre Antoni Martí Monterde, autor de Poética del café: un espacio de la modernidad literaria europea y Àlex Matas, autor de Els marges dels mapes: una geografia desplaçada, premi Joan Fuster d’assaig.

Llegeix sense restriccions. Cinema

Conversa amb el cineasta i dramaturg Fèlix Colomer, director de Vitals (HBO, 2021), una sèrie-documental sobre la primera onada de la pandèmia produïda per la COVID-19, filmada a l'Hospital Taulí.

Llegeix sense restriccions. Biblioteques

Maria Gómez, responsable del departament de biblioteques de Laie, ens explica com és aquest servei que Laie ofereix a les biblioteques des de fa més de vint anys. També, quin paper han tingut les biblioteques durant la pandèmia i com s'han adaptat a les restriccions. 

Llegeix sense restriccions. Viatges

Es més literatura de viatges la Patagònia de Bruce Chatwin que el Londres de Virginia Woolf?  La llibretera Cèlia Estatuet ens parla de les fronteres d’una secció que ens ha permès viatjar amb paraules quan no hem pogut viatjar amb maletes. I ens recomana llibres: clàssics i novetats que ens porten ben lluny... o ben a prop, perquè és ben estrany que calgui una pandèmia per descobrir llocs que tenim a tocar.